Hozzávalók:
Mazsolás fonott kalács. Hozzávalók.
60dkg, liszt. 10Dkg, cukor, 15dkg, margarin, 5dkg, élesztő
2+1 tojás, 1 citrom reszelt héja, 10dkg, mazsola., 2cs, vaníliás cukor.
4-5 dcl, tej a dagasztáshoz.
*
Elkészítés:
A lisztet és a cukrot, megmosott mazsolát reszelt citrom héját, és a többi hozzávalókat össze dolgozzuk kissé keményebb tésztát dagasztunk. Jól ki dolgozzuk és a duplájára kelesztjük, amikor megkelt a tésztánk, négy részre osztjuk. Lisztezett deszkán kb. 60cm hosszúságúra ki sodorjuk, Négyes fonatot készítünk belőle és sütőpapírral bélelt tepsibe köralakot formázunk. A tepsibe hagyjuk még kelni kb. 15, percet, Egy felvert tojással meg kenjük tetejét kristály cukorral meg szórjuk és a gázsütő legmagasabb fokozatán sütjük 5 percet utána mérsékeljük a hőfokot takaréklángra. Majd 35, perc alatt aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve, hideg vízzel egy ecset vagy kenőtoll segítségével megkenjük konyharuhával letakarjuk és így hagyjuk kihűlni. A kalácsunk finom puha lesz.
Jó étvágyat kívánok.