Hozzávalók:
Kovász:1 dl langyos tej,2 dkg élesztő,1 evő kanál cukor.1 evő kanál kalácsliszt.Tészta:50 dkg kalácsliszt,2 dl langyos tej,1 mokkás kanál só,4 evő kanál cukor,2 tojássárgája,8 dkg tea vaj,2 csomag van.cukor,1/2 dl olaj.
*
Elkészítés:
A kovász hozzávalóit összekeverem, és hagyom kelni.
A lisztet a sót a vajat dagasztó gépbe készitem, a tejet, van.
cukrot, a cukrot a, tojássárgáját jól össze keverem, és hozzá öntöm a liszthez +a kovász és elinditom a dagasztást.
Mikor már majdnem kész hozzá csurgatom az olajat és sima tésztát készitek.
Tálba teszem, és 30 percig hagyom kelni.
Át dolgozom a tésztát és újra kelesztem.
Ha megkelt 6 részre osztom, gombócokat formálok, hagyom kelni.
Rudakat készitek enyhén lisztes deszkán.
A rudakat összefonom, zsirpapirral bélelt tepsire teszem, fóliával letakarom 30-40 percig kelni hagyom.
Tojássárgájával le kenem, és 190 fokon készre sütöm.


