Mázas meggyes kalács

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

Tésztához:
45 dkg liszt
1 dl tej
60 g cukor
1 mk. só
2 tojás
5 dkg olvasztott vaj
2 dkg élesztő
Töltelékhez:
1 üveg meggybefőtt
2 ek. cukor
2 ek. vaníliás pudingpor

*

Elkészítés:

Felfutattam az élesztőt a langyos tejben, majd a többi hozzávalóval bedagasztottam a tésztát. Kelesztőtálban hagytam duplájára kelni, ez kb. 1 óra volt. Addig elkészítettem a meggyes tölteléket
A meggylevét felforraltam, majd a pudingporral  besűrítettem.Cukorral ízesítettem. Végül beleforgattam a meggyszemeket. Hagytam kihülni.
A megkelt tésztát kiborítottam, ellapogattam, majd egy 28 cm átmérőjű kivajazott formába nyomkodtam. Hagytam ismét duplájára kelni, majd egy kanál belisztezett nyelével belenyomkodtam a vájatokat. Kiraktam a meggyel. Lekentem a tésztát egy felvert tojással, majd 180 fokon sütöttem kb. 30-35 percig. Félidőben letakartam egy fóliával a tetejét.
Miután kisült, a maradék meggyel kitöltöttem a vájatokat, rácson hagytam kihülni.10 dkg porcukrot annyi citromlével elkevertem, amitől kissé folyékony lett, majd a tészta tetejére csorgattam.

Mázas meggyes kalács