Hozzávalók:
70 dkg csirkemell-filé
30 dkg főtt gesztenye (tisztán)
5 ek mazsola
2 kicsi vagy 1 nagy tojás
10 dkg ementáli sajt
Só, frissen őrölt bors
1 dl szilva- vagy szőlőlekvár
Kevés olaj
2 kg sütőtök (körte alakú)
8 dkg hántolt, sótlan tökmag
15 dkg feta
Néhány ek tökmagolaj (Donum Terrae)
Kevés zsíros tejszín
Só, bors
*
Elkészítés:
A csirkemell filét, ahol vastag, bevágjuk, kihajtjuk, kissé kiklopfoljuk.
Kiterítjük magunk elé, sózzuk, borsozzuk a belső felét.
A gesztenyét pürésítjük, hozzákeverjük a mazsolát és a félcentis kockákra vágott sajtot.
Kissé sózzuk, borsozzuk a masszát, óvatosan összekeverjük, nehogy a sajt összetörjön.
A húsokra halmozzuk, feltekerjük rolád formára.
A külsejét megsózzuk.
Egy akkora darab alufóliát, ami nagyobb a rudaknál, kiterítünk, megkenjük a középső részét kevés olajjal.
Rátesszük a töltött húsokat, óvatosan feltekerjük, a végét szaloncukorszerűen megcsavarjuk, megformázzuk a tekercseket.
Tepsibe tesszük, ami nem sokkal nagyobb náluk, egy ujjnyi vizet öntünk alá, 180 fokos sütőbe toljuk 30 percre.
Mikor kész, óvatosan lehántjuk róluk a fóliát, ecsettel megkenjük a lekvárral.
Magas falú teflonserpenyőt felhevítünk, a roládokat gyorsan körbesütjük (ajánlatos fröccsenésgátlót használni).
A körethez a sütőtököket nagyobb darabokra vágjuk, 200 fokos sütőben puhára sütjük.
Kikaparjuk a héjából, késes robotgépbe tesszük.
Pürésítés közben annyi tejszínt adunk csak hozzá, hogy ne legyen folyós, sózzuk, borsozzuk.
Sűrű krémet kell, hogy kapjunk.
Tálaláskor a roládokat átlósan felvágjuk, a tökmagot száraz serpenyőben megpirítjuk.
A sütőtökpürét tányérra halmozzuk, rámorzsoljuk a fetát, rászórjuk a magokat és megcsorgatjuk a tökmagolajjal.
Néhány szelet töltött húst teszünk mellé.
