Mátrai borzaska szűzérméből és rántott karaj

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Mátrai borzaska szűzérméből és rántott karaj

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg rövidkaraj, szűzpecsenyével
liszt
tojás
prézli

bors
2 közepes krumpli
1 tojás
liszt
1 cikk fokhagyma
tejföl
reszelt sajt
zsír vagy olaj a sütéshez

*

Elkészítés:

A sertéskarajt egyben kivágom(a csontját levesbe főzöm), a szűzpecsenyét is lefejtem róla. A húst szeletekre vágom, kicsit klopfolom, sózom, a szűzpecsenyét érmekre, azokat csak tenyérrel lapítom kissé, sózom, borsozom. A bordaszeleteket a szokásos módon, lisztbe, tojásba, prézlibe forgatom, kisütöm. A krumplikat lereszelem, belenyomom a fokhagymát, hozzáteszem a tojást,  lisztet annyit, hogy kissé folyós maradjon, sózom, borsozom. A szűrérméket lisztbe, majd ebbe a masszába mártom, forró zsiradékban kisütöm. A tetejére tejfölt és reszelt sajtot teszek.  Köretnek jó hozzá a párolt rizs, de krumplipürével is kiváló.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Mátrai borzaska szűzérméből és rántott karaj

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!