Hozzávalók:
2 szelet csont nélküli karaj/fő
só, őrölt bors
4 nagyobb szem krumpli
kb. 1 dl tejföl
zúzott fokhagyma vagy fokhagymakrém
1 db tojás
4-5 ek. finomliszt
napraforgó olaj a sütéshez
A fűszerek Toldi Fűszer termékek:
www.toldifuszer.hu
*
Elkészítés:
A karajszeleteket megmossuk, lecsöpögtetjük. Kicsit kiverjük, sózzuk, borsozzuk.
A meghámozott krumplikat nagy lyukú reszelőn lereszeljük, beletesszük a tejfölt, a tojást, a fűszereket (só, bors, fokhagyma), a lisztet. A fázisképeken lehet látni, hogy milyen állagot kell kapnunk (tulajdonképpen tócsnit/ lepcsánkát/berétet készítünk).
A hússzeleteket megforgatjuk lisztben, majd a krumplis masszában.
Forró olajban kisütjük mindkét oldalukat, mint ha rántott húst sütnénk.
Tálaláskor a húsokra rakhatunk még tejfölt, és megszórhatjuk reszelt sajttal. Rizzsel, hasábburgonyával, krumplipürével körítjük.