Hozzávalók:
300 g liszt
150 g étkezési keményítő
250-300 gramm porcukor
100 g vaj olvasztva, de nem melegen
250 g mascarpone
4 nagy tojás
1 – 1,5 dl tej
16 g sütőpor
A csipet só
egy citrom reszelt héja+ a leve
*
Elkészítés:
Egy tálban felütöm a tojásokat, hozzáadom a cukrot és addig keverem, míg a massza szép csillogó színt nem ad, (elolvad benne a cukor). Hozzáteszem a vajat, mascarponét a tejet és lassan adagolva hozzá a sütőporral és a keményítővel elegyített lisztet. Jól elkeverem. A formát kikenem margarinnal és beszórom liszttel. Beleöntöm, a tésztát 1x 2x finoman az edény alját az asztalhoz ütögetem, hogy a tészta egyenletesen terüljön el. Dobálhatunk bele apróra tördelt csokit vagy ízlésünk szerin amit gondolunk. Előmelegített sütőben 160 C°-on 40-50 percig sütöm, ekkor végzek egy tűpróbát (a tészta ne maradjon nyers!) ha már nem nyers, akkor emeltebb 180-190 C°-on még 10 percet sütöm. Kiveszem a sütőből, hagyom, egy kicsit hűlni majd kiborítom, és rácson teljesen kihűtöm. A fele tészta lehet kakaós is ekkor ehhez még egy ek. kakaót és még 1.75 ml folyékony édesítőszert teszek. Ezt ráöntöm a sárga tésztára villával lágyan belekeverek. Továbbiakban úgy járok el ahogy fentebb leírtam.


