Hozzávalók:
Krém:
Piskóta:
*
Elkészítés:
Egy tálban habosra felverem a tojássárgájákat a cukorral, csipet sóval.
Egy jénai vagy üvegtálban egy csipet sóval kemény habbá verem a tojásfehérjéket.
A habosra vert tojássárgájába keverem a rizslisztet, a szőlőmag őrleményt, ráöntöm a citromlével elkevert szódabikarbónát.
Finoman összekeverem, majd a felvert tojásfehérjehab felével is összedolgozom.
Majd a másik fele habot nagyon lazán, finoman, spatulával keverem hozzá, vigyázva, hogy ne törjön a hab.
Kivajazott tortaformába simítom, előmelegített sütőben, 180 fokon kb.
15 percig sütöm.
Tűpróba!
Hűlni hagyom.
Elkészítem a krémet.
Botmixerrel krémesre keverem a hozzávalókat.
Kivéve a tejszínt, azt kissé felverem, hozzáadom a mascarponés keverékhez.
A piskótát 3 részre vágom, megkenem a krémmel.
A 2 db felszeletelt őszibarackkal és csokoládéforgáccsal díszítem.