Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához: 15 dkg
A töltelékhez: 25 dkg
A díszítéshez: darált már, málnaszemek, kevés porcukor, friss citromfűlevél
*
Elkészítés:
1. A sütőt 156 fokra előmelegítjük. A darált mákot az átszitált liszttel és sütőporral összekeverjük. Egy 23 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibélelünk.
2. A puha margarint a porcukorral habosra keverjük. A citromhéjat lereszeljük és azt is hozzáadjuk. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját egyesével a habos margarinhoz adjuk állandó, ám már csak rövid ideig tartó keverés közben. A fehérjét az összes kristálycukorral krémes habbá verjük.
3. Rákanalazzuk a fehérjehab egyharmadát a margarinos alapra és összekeverjük. A maradék fehérjehabot is rászedve, a lisztes keverékkel óvatosan egyneművé keverjük. A formába töltve enyhén homorúra igazítjuk a tésztát és 45-50 perc alatt megsütjük.
4. Ha kihűlt, 3 lapba vágjuk, majd a tortaformába visszahelyezve rétegezzük a töltelékkel, amit csak össze kell keverni egy kézi habverővel.
5. A tejfölös-mascarponés keverékből két evőkanálnyit félreteszünk a hűtőbe, a megtöltöttöt torta mellé, melyet egy éjszakára ott dermesztünk.
6. Másnap átkenjük a torta oldalát a maradék krémmel, és darált mákkal panírozzuk.
Díszíthetjük cukorhintéssel, friss citromfű levelekkel és málnaszemekkel (én ezt lehagytam)
Jó étvágyat!