Hozzávalók:
25 dkg gesztenyemassza
12,5 dkg mascarpone
3-3,5dl habtejszín
1 cs zselatinfix
másfél ek cukor
10-12 db babapiskóta
másfél dl langyos tej
1 ek rum
hidegre dermedő csokiszósz (elhagyható, de nem érdemes
dísz (fakultatív)
*
Elkészítés:
·Adjuk a langyos tejhez a rumot, forgassuk meg benne a babapiskótákat. Ha nagyon felszívná magát nyomkodjuk ki belőle a felesleges tejet.
Rakjuk ki piskótával egy 18-as tortaforma alját, öntsük rá a csokiszószt, tegyük hűtőbe.
A mascarponét keverjük el a cukorral, majd adjuk hozzá a gesztenyemasszát.
Verjük kemény habbá a tejszínt a zselatinfix-szel, majd óvatosan forgassuk hozzá a gesztenyés krémhez.
Simítsuk a krémet a tortaformába.
A tetejére öntsünk még a csokiszószból.
Tegyük hűtőbe egy éjszakára (de legalább pár órára).
Annyi változtatást csináltam ma, hogy darált keksz + olvasztott margarin keverékével raktam ki a tortaforma alját (piskóta nem volt itthon), és a csokiszósz helyett a főzés nélküli vaníliapudingot tettem rá. A tetejét csokireszelékkel szórtam meg.
Isteni finom édesség ! Jó étvágyat hozzá !