Hozzávalók:
Tortalaphoz:
8 tojás
8 ek.cukor,6ek liszt
2 ek kakaópor
1/2 cs.sűtőpor
Krémhez:
50dkg mascarpone
4 citrom leve
10 dkg vaj
4 tojás
15 dkg cukor
1 zselatin fix
Díszítéshez:
Habtejszín
*
Elkészítés:
A tortalap hozzávalóiból a szokásos módon megsütjük a piskótát.
Aztán kifacsarjuk a 4 citromot,hozzáadjuk a 4 tojást és a 15 dkg cukrot és gőz felett besűrűsítjük.
A gőzről levéve belekeverjük a 10dkg vajat,majd kihűtjük.
A mascarponét robotgéppel felverjük,majd hozzáadjuk a zselatint és végül belekeverjük a citromos krémet.Reszelhetünk még bele citrom héjat.
A tortalapot 3 részre vágjuk,megtöltjük krémmel ,majd tejszínhabbal díszítjük.