Hozzávalók:
50 dkg földieper
10 dkg porcukor
2 cs. vaníliás cukor
1 ek citromlé
50 dkg mascarpone sajt
250 ml tejszín
*
Elkészítés:
A gondosan megmosott, megtisztított földieprekből – néhány szem kivételével – bot mixer segítségével pürét készítünk.
A kimaradt eperszemeket a Konyhai Előkészítő késsel apró kockákra vágjuk.
A tejszínt a TW Gyorskeverőben habbá verjük és a Konyhai Mindenttudóban simára elkevert mascarponéhoz adjuk, melyet keverés után átteszünk egy 2,3l-es Elegancia Tálba és jól összedolgozzuk a két krémet a Szilikon keverővel.
Hozzáadjuk az eperpürét majd a citromlét, a cukrot és a vaníliás cukrot is.
Jól elkeverve fagylaltgépben fagyasztjuk.
Mikor a fagylaltunk már félig kész, óvatosan hozzáadagoljuk az eperdarabkákat.
Készre fagyasztjuk a fagylaltot.
Ez a mennyiség kb. 30 gombóc fagyihoz elegendő.
Vegyük figyelembe a fagylaltgépünk használati utasításában megadott mennyiségeket, amiket a gépbe lehet tölteni. A Philips fagyi gépekben, amit a képen is láthattok, ez kétszeri fagyasztással készül el.
A fele fagyit a gépbe töltjük, a másik felét egy légmentesen zárható TW Friss Tálba tesszük. Tetejével lezárjuk és légtelenítjük a tálat, majd a hűtőben tároljuk, míg nem fagyasztjuk meg a gépben.
Ajánlott Tupperware termékek:
Konyhai Előkészítő Kés
Gyorskeverő
Konyhai Mindenttudó
Szilikon Keverő
1l-es Friss Tál
Ha nincs fagylatgéped, kövesd az alábbi módszert!
Hűtőszekrénymódszer:
Elektromos habverővel 20-30 másodpercig keverjük az elkészített, kihűtött fagyalt keveréket. Ezután fém edénybe öntjük (fém jégtartóba) és több, mint egy órára a mélyhűtőbe tesszük, amíg jól megfagy.
Ismét 20-30 másodpercig verjük fel elektromos habverővel. A keveréket visszatesszük a mélyhűtőbe és a kívánt állagig fagyasztjuk (kb. újabb 1 óra).