Hozzávalók:
A piskóta hozzávalói:
6 db tojás
6 evőkanál kristálycukor
4 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaópor
fél mokkáskanál szódabikarbóna
A mascarpone-krém hozzávalói:
25 dkg mascarpone
3 evőkanál cukor
2 evőkanál kakaópor
2 dl tejszín
1 csomag habfixáló
*
Elkészítés:
A piskóta elkészítése: 6 tojásból szokás módon csokis piskótát sütünk.
A mascarpone-krém elkészítése: A mascarpone krémet, a cukrot és a kakaóport gépi habverővel jól elkeverjük.
De akár villával is lehet.
Külön magasabb falú tálba felverjük a tejszínt, majd a végén a habfixálót is beleszórjuk, s azzal még kicsit verjük, majd a mascarpónés-kakaóporos krémet és a tejszínt együtt tovább verjük, míg az egész jó kemény lesz és nem marad benne fehér tejszín, tehát egynemű csokikrém lesz.
Ezután a megtöltött tortát hűtőbe rakjuk legalább egy órára, majd lehet akár marcipánnal, vagy bármivel díszíteni.