Hozzávalók:
25 dkg mascarpone
3 db tojás
4-5 ek porcukor
30-40 dkg erdei gyümölcsös
dzsem v. más
1 db piskótatekercs(3 tojásból készítve,erdeigyümölcs dzsemmel megkenve)
2 dl habtejszin,
1 cs. vaniliás cukor
10 dkg étcsokoládé,pici étolaj
*
Elkészítés:
A tojás sárgáját a cukorral keverjük, majd a mascarponét is hozzáadjuk. A fehérjéket csipet sóval és vaniliás cu-
korral kemény habbá verjük, majd óvatosan a krémhez
keverjük.
A piskótát szeletekre vágjuk.
A pohár aljára 1 ek dzsemet teszünk, erre egy szelet
piskóta, 2-3 ek mascarponés krém, megint egy kis
dzsem, piskóta, krém. A tetejére ismét egy szelet
piskóta.
A tejszínt felverjük és a piskóta tetejére halmot
rakunk belőle.
Az étcsokit egy kevés étolajjal gőz felett felolvasztjuk ,ha egy kicsit kihűlt nyomózsákba rakjuk és sütőpapírra formákat nyomunk és hagyjuk megszilárdulni.


