Hozzávalók:
A recept Péter Jánosné: Esély süteményeskönyvéből való.
A tésztához:
4 tojás
15dkg margarin
25dkg cukor
10 dkg darált dió
40 dkg liszt
1 sütőpor
1dl tej
2dkg kakaó
1 csomag vaníliás cukor
A mázhoz:
2dkg kakaó
2 evőkanál víz
10 dkg vaj
1 tojásfehérje
1 evőkanál porcukor
*
Elkészítés:
A tojássárgáját a margarinnal és a cukorral jól elkeverjük.Hozzáadjuk a darált diót, a lisztet, a sütőport, a tejet, és a keményre vert tojáshabot.A tészta felét kizsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, a másik feléhez hozzáadjuk a kakaót és a vaníliás cukrot, és ráöntjük a már tepsiben lévő masszára.Megsütjük, kihűtjük.
Máz: a kakaót a vízzel felfőttük.Ha kihűlt,10 dkg vajhoz keverjük.Még egy másik mázt is készítünk:
a tojásfehérjét a porcukorral jól kikeverjük.
A kihűlt tészta tetejére először a fehér máz kerül, arra a barna.Úgy húzzuk rajta a kést, ahogyan a pogácsát szoktuk bevagdosni.