Hozzávalók:
8 dkg vaj
2 dl víz
20 dkg liszt
5 db tojás
só
Töltelékhez:
1 dl tejszín
15 dkg márványsajt
1-2 evőkanál konyak (el hagyható)
10 dkg vaj
15 dkg eidami sajt
*
Elkészítés:
A darabokra vágott vajat edénybe tesszük a vízzel és egy kiskanál sóval. Erős tűzön felforraljuk, a tűzről levéve hozzáadjuk a lisztet, és gyorsan simára keverjük. Ezután gyenge tűzre visszatéve addig keverjük amíg a tészta el nem válik az edény falától. Ekkor levesszük a tűzről, és állandó keverés közben egyenként hozzáadjuk a tojásokat, jól kikeverjük a masszát. Az így összeállított tésztát nyomózsákba tesszük és vékonyan megolajozott sütőlemezre csillagcső segítségével 4 cm hosszú rudacskákat babákat nyomunk, egymástól legalább 5 cm-re. A 200 C-ra előmelegített sütőbe 10-15 percig sütjük, ezalatt a babák aranyos színt kapnak és megnőnek, ekkor a sütőt kikapcsoljuk, az ajtaját kinyitjuk, de a tésztát még legalább 5 percig benne hagyjuk, azután kihűtjük. Közben elkészítjük a tölteléket. A tejszínt kisebb edényben felmelegítjük, hozzáadjuk a villával szétnyomkodott márványsajtot, a vajat, a konyakot, végül a reszelt eidami sajtot. Az egészet habosra keverjük és hűlni hagyjuk. A kihűlt tésztát hosszában kettévágjuk, megtöltjük a márványsajtos krémmel, majd visszahelyezzük a tetejét.


