Hozzávalók:
3 tojás
20 dkg vaj, vagy margarin
20 dkg porcukor
20 dkg liszt
1/2 cs sütőpor
1 ek. kakaópor
30 dkg magozott meggy
15 dkg vaj
1/2 cs vaníliás pudingpor
3 dl tej
15 + 5 dkg porcukor
kevés kakaópor
*
Elkészítés:
A vajat, vagy margarint kikeverem a porcukorral, hozzáadom a tojásokat és géppel jó habosra keverem. Kis fokozaton belekeverem a sütőporral elkevert lisztet. Egy 30X25-ös tepsibe öntöm a tészta felét, majd a maradékhoz hozzákeverem a kakaóport és a sárga tésztára simítom. Rászórom a meggyet, majd közepes hőmérsékleten tűpróbáig sütöm. Kihűtöm. Közben elkészítem a krémet. A vajat habosra keverem 15 dkg porcukorral és hozzáadom a pudingporból, az 5 dkg cukorból és tejből főzött, kihűtött pudingot. Együtt jól kihabosítom. A krémet a kihűlt meggyes, márványos tésztára simítom, villával hullámokat húzok bele és meghintem kakaóporral.