Márványos kuglóf

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ági

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

5

Előkészítési idő (perc)

45

Sütési / főzési idő (perc)

50

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

4 db tojás
15 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
0.5 kávéskanál szódabikarbóna
0.5 teáskanál só
2 teáskanál juharszirup
10 dkg kristálycukor
2 dl tej
10 dkg étcsokoládé
1 csomag vaníliás cukor

*

Elkészítés:

A tojásokat külön választjuk. A tojás sárgáját porcukorral habosra keverjük, majd kanalanként hozzákeverjük a puha margarint, és a vaniliás cukrot, és a juharszirupot. Majd hozzáadjuk a tejet. A 10 dkg csokoládét vizgőzőn felolvasztjuk, és amikor kihült a tojásos masszát kétfelé osztjuk és az egyik részbe beleöntjük az olvasztott csokoládét.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, beleszórjuk a kristálycukrot és tovább verjük. A lisztet a sütőporral, szódabikarbónával és a sóval elkeverjük. A tojásos masszához adjuk, majd végül a felvert tojáshabot óvatosan beledolgozzuk.
A formába öntjük, úgy, hogy előbb a sárgás massza, majd a csokoládés, és villával kicsit széthuzzuk a masszát. Előmelegített sütőben, a középső rácson, 170 fokon kb. 45-50 percig sütjük. Néhány percig állni hagyjuk, és kiborítjuk a formából

Márványos kuglóf