Márványos eper kenyér

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Marcsi64

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

50

Nehézség

Haladó

Recept leírás:

Hozzávalók:

12 dkg vaj
3 tojás
12 dkg liszt + 2 ek+1 ek
1 cs vaníliás cukor
12 dkg porcukor
2 ek kakaópor
fél ek sütőpor
2x 10 dkg apró eper
1 citrom héja

*

Elkészítés:

A vajat a porcukorra kikeverjük a Konyhaművész Pro Tálban, és egyenként hozzáadjuk a tojásokat is. Tovább keverjük, majd hozzátesszük a sütőporral elkevert lisztet. Jól kikeverjük, majd 3 részre osztjuk a masszát.
Első részbe belekeverjük a kakaóport.
Második részbe kerül a citrom héja és a vaníliás cukor.
A harmadik részbe kerül 2 ek liszt és a Turbó Aprítóban pépesített 10 dkg eper.
Mindhármat jól kikeverjük.
A Szilikon Király formát rátesszük a sütő rácsára, és amíg bele rétegezzük a tésztákat, a sütőt is előmelegítjük 170 fokra.
Rétegezés:
Első réteg a vaníliás massza.
Második réteg az 1 ek lisztbe forgatott 10 dkg apró eper.
Harmadik réteg az eperpépes massza.
Negyedik pedig a kakaós massza, amit én kis halmokban tettem az epres részre.
Betoljuk az előmelegített sütőbe és 20-25 percig sütjük. Tűpróbát végzünk, mivel minden sütő más-más.
Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:
Konyhaművész Pro Tál
3 kisebb keverőtál
Turbó Aprító
Mesterfogás Szilikon keverő, keskeny és széles is
Friss tál
Tojástartó
Mesterfogás Kézi habverők
Piknik Evőkanál
Digitális Konyhamérleg
Szilikon Király Forma

Márványos eper kenyér