Márton napi sült libamell

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Nagynékati

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

3

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

120

Nehézség

Márton napi sült libamell

Márton napi sült libamell

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

3 db libamell +
1 db vöröshagyma +
1 db lilahagyma +
1 db alma +
1 fej fokhagyma +
1 dl fehérbor +
só +
őrölt fekete bors +
majoránna +

*

Elkészítés:

A mellek bőrét beirdaljuk, majd a húst sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük majoránnával. A beáztatott cserépedény aljába félbevágott vöröshagymát, lila hagymát, kettévágott almát és sok fokhagyma gerezdet teszünk. Erre rakjuk a húsokat, majd egy kevés fehérbort is öntünk alá. Hideg sütőben kezdjük sütni. Sütés közben a húsokból kiolvad a zsír, bőven ellepi őket az ízes szaft. Ebben abálódnak bő két órán keresztül. Végül levesszük a tál tetejét és így sütjük ropogósra őket.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Márton napi sült libamell