Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg liszt
20 dkg cukor
5 dkg zsír
1 tojás
2 ek olvasztott méz
1 dl tej
1 kk szódabikarbóna
A krémhez:
22 dkg vaj
25 dkg cukor
4 dkg kakaó
1 ek tej
1/2 dl rum
A sütemény megforgatásához:
20 dkg kókuszreszelék
*
Elkészítés:
A tésztához a cukrot, a tojást, a zsírt, az olvasztott mézet jól kikavarjuk, azután felváltva fokozatosan adjuk hozzá a lisztet (amiben elkeverjük előtte a szódabikarbónát) és a tejet.
A tésztát kivajazott, kilisztezett közepes méretű tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.
Amíg a tészta sül, a krémet elkészítjük: a cukrot, a vajat, a tejet és a kakaót felfőzzük. Majd ha kicsit ez kihűlt, beletesszük a rumot.
A megsült tésztát 2-3 cm széles és 6 cm hosszú szeletekre vágjuk.
A szeleteket villára szúrva belemártjuk a langyos, de még folyós krémbe, majd nyomban megforgatjuk a kókuszreszelékben. (Ha a krém időközben nagyon besűrűsödik, fel kell újra melegíteni.)