Hozzávalók:
1 kg karfiol 10dkg 4dl tejföl,10dkg bacon vagy házi füstölt szalonna,2 evőkanál liszt,1 teéskanál pirospaprika,1 teáskanál bors,1 evőkanál ételízesítő, a tepsi kikenéséhez olaj zsemlemorzsa.Lehet bele tenni apróra vágott petrezselymet is én nem szoktam.Füszerezés: http://www.toldifuszer.hu
*
Elkészítés:
A karfiollt rózsáira szedjük,megmossuk lecsepegtettjük.Lehetőleg egyforma rózsákat használjunk akkor egyszerre sülnek meg:A tejfölben elkeverjük a füszereket pici sót is tehetünk bele.Beolajozzuk a tepsit megsórjuk zsemlemorzsával.Én rendszerint kihagyom.A nyers karfiol fejeket belemártom a tejfölös masszába szépen sorbarakom a jénaiba,a maradék masszát elosztom rajta betakarom a szalonnával,és puhára sütöm.Köretnek is fimom kicsit megváltoztattja a karfiol ízét.Magában is finom!Ha jénaiban kézsítem hideg sütőbe teszem ha tepsiben akkor előmeledítettben!