Marokkoi hal

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

evi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

3

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

2 nagyobb halfile ( karasz ,keszeg) ,3 kozepes krumpli , 2 kaliforniai paprika piros , 8-10 szal koriander zoldje ( aki nem szereti helyettesitheti petrezselyemmel is ,de mas izt kap) ,1 fej fokhagyma, 2-3 tk so,1 tk kurkuma, 1 ek piros paprika, 1-2 tk orolt bors, 1 csipos paprika ( elhagyhato), olaj,viz

*

Elkészítés:

A krumplit megpucoljuk,megmossuk,majd vastagabb karikara vagjuk.Egylabas aljan szepen szetteritem.A kaliforniai paprikat szinten megmossuk majd vastagabb csikokra vagom es a krumplira rateszem.A fokhagyat szetszedem gerezdekre es a felet megpucolom a masik felet hejasan hagyom,majd ezt is raszorom a paprika tetejere.Aki szereti a csiposet az a felkarikazot eros paprikat adja hozza.A halfileket keresztben kettevagom,majd szepen egymas melle teve rateszem a fokhagyma tetejere.Osszevagom a koriander zoldjet durvara,es megszorom vele a halat.Elkeszitem a fuszeres fozolet.Fel literes bogret elovettem,majd kb az 1/3- ba olajat ontottem es hozzaadtam a fuszereket. ( so,bors,piros paprika,kurkuma) A maradek kb 2/3- nyi reszt vizzel felengedem es jol osszekeverem a fuszerekkel,majd a halra ontom.Max a hallal egyvonalba legyen a fozole,ne lepje el.Kislangon fedovel letakarva kb 60 perc alatt keszre fozzuk.Menet kozben kostoljuk meg,ha nem eleg sos potoljuk.Ha nagyon elfovi a levet akkor ujra keszitek fuszeres let es azzal ontom fel.Fozes kozben nem kell keverni! Pontybol is keszulhet kiprobaltam kepen lathato hal neve amnon vagy must. ( 2 neve van)

Marokkoi hal