Hozzávalók:
Marokkói cukkinisaláta:
30 dkg cukkini, só, bors
A mártáshoz
5 dkg ketchup, 1/2 narancs, 2 ek. tejszín. 1/4 kávéskanál őrölt kömény, ugyanennyi őrölt gyömbér és őrölt fahéj, egy nagy csipet cayenne bors
*
Elkészítés:
Marokkói cukkinisaláta : A cukkinit megmosom szárazra törlöm.
1 cm vastag szeleteket vágok, besózom, borsozom, pihentetem addig míg az öntet elkészül.
A ketchuphoz hozzáadom a narancs reszelt héját és a levéből 1 evőkanálnyit facsarok hozzá.
Elkeverem és hozzáadom a fűszereket és a tejszínt.
Forró serpenyőben kevés olíva olajon megsütöm a cukkinit és ráteszem az öntetet.
Míg az ízek összeérnek egy kis csirkemellet sütök melyhe grill fűszerkeveréket használtam.