Hozzávalók:
1 kg marhahús vagy borjú,
1-2 konzervek csicseriborso ízlés szerint lecsepegtetve,
10-14 nagyobb gerezd fokhagyma,
Fűszerek ízlés szerint: só,
Őrölt fekete bors,
Pirospaprika,
Őrölt kömény,
Kurkuma,
Olaj,
Víz
Körét: burgul
*
Elkészítés:
A nagyobb kockára vágott marhahúst főzzük kb 2 óra alatt puhára. Mikor megfőtt a leszurt húst kevés olajon atpiritjuk,majd ízesítjük a felsorolt fűszerekkel és a humuszt is hozzaontjuk. Összekeverjük,majd kevés vizet kb 2-1,5 dl öntők hozzá és kb 1 dl olajat is.További kb 10-15 percig főzzük ,míg a levét kicsit elfovi és sűrűbb lesz. Burgullal,rizzsel,kuszkusszal tálaljuk, vagy akár tunkolva ehetjuk kenyérrel is. Aki szereti a csípős ételeket az erős paprikát is adhat hozzá izesitesnel. Jó étvágyat kívánok! A vizbe tettem kevés csípős pirospaprikat.