Hozzávalók:
Mézes lapok: 2 db
Krém: 4 evőkanál
*
Elkészítés:
1. A tojást, mézet, vajat és cukrot gőz fölött alaposan összedolgozzuk, majd a masszát kihűtjük. Amikor már langyos, hozzáadjuk a kakaót és a szódabikarbónát, majd belegyúrjuk a lisztet – rugalmas tésztát kell nyernünk.
2. A tésztát öt egyenlő részre osztjuk, majd egyenként tepsi nagyságú méretre nyújtjuk. Sütőpapírra téve tepsi hátán megsütjük a lapokat.
3. Amíg a mézes lapok sülnek, elkészítjük a krémet: a lisztet csomómentesre kavarjuk a tejjel, sűrű alapkrémet főzünk belőle, majd kihűtjük. A vajat habosra kavarjuk a porcukorral, majd habverővel hozzádolgozzuk az alapkrémhez.
4. A lapokat megspricceljük, vagy kenőtollal vékonyan lekenjük rummal, majd a krémmel megtöltjük a mézes-kakaós lapokat úgy, hogy a tetejére is jusson krém.
5. A maradék krém felébe kevés kakaót kavarunk, majd a sütemény tetejére kanalazzuk felváltva a fehér krémmel. Végül villával szétkenjük a krémet a sütemény tetején úgy, hogy minta rajzolódjon ki rajta.
6. Csak azután szeleteljük miután a mézes lapok megpuhultak.

