Hozzávalók:
A tésztához:
60 dg simaliszt
15 dg porcukor
10 dg disznózsír
2 egész tojás
5 e.k. méz
2 e.k. tejfol
1,5 kiskanál szódabikarbóna
1 kiskanál mézestészta fuszerkeverék
A krémhez:
1 egész vaj
2 doboz karamellizált surített édesített tej
2 zacskó piskótatallér /nagy zacskók a Lidlbol/
eperlekvár
csokibevonó
2 e.k. olaj
díszítéshez eper, fehércsoki, csokidara……
*
Elkészítés:
A lapokat egyenként kisutjuk, én sutopapíron nyújtottam oket, tíz perc alatt megsultek 180 fokon. A lapok 22×22 cm-sek voltak. Amíg hulnek, kikeverjul a krémet:
két konzervosdoboz édesített suritett tejet – amit elozo nap három órán keresztul lassu tuzon megfoztunk és kihutottunk – habosra keverunk egy egész vajjal.
Az elso lapra krémet kentem, majd kiraktam piskótatallérral. Megkentem a kovetkezo lapot és ráborítottam, hogy felulrol is érje a krém a piskótát. Ezt megismételtem, majd a kozépso lapot eperlekvárral megkentem. Utána még két réteg piskótás lap jott, majd a tetejét is átkentem lekvárral. Csokimázzal leontottem majd eperrel díszítettem. Nem szabad hutoben puhítani, mert nem szívja magába a tészta és a piskóta a finom krémet. Csak a konyhában hagytam éjjelre, jó lett.
Leírni talán tovább tart mint elkészíteni. Használtam már kész mézeslapokat is, de ezt most otthon sutottem.
Hagytam helyet a fázisképnek, szombaton, ha felszeljuk, majd megmutatom, milyen lett belulrol.
A krémbe tehetunk darált diót, szoktam, de most nem volt itthon.


