Hozzávalók:
Lapokhoz:
45 dkg liszt
15 dkg porcukor
3 ek méz
10 dkg vaj, vagy margarin
2 db tojás
1 púpos ek szódabikarbóna
1/2 ek 20%-os ecet
Krémhez:
3 tubus cukrozott, sűrített tej
2 cs vaníliás pudingpor
5 dkg cukor
7 dl tej
35 dkg vaj , vagy margarin
10 dkg porcukor
15 dkg darált dió
*
Elkészítés:
Gőz fölött összeolvasztom a vajat, vagy margarint a mézet, a tojásokat és a cukrot. Langyosra hűtöm, hozzáadom az ecetet, majd a szódabikarbónával elkevert lisztet. Deszkára borítom, összegyúrom. Ha lágy a tészta, teszek még hozzá lisztet. 6 egyenlő részre osztom és egy 30X25-ös, zsírozott tepsi alján 6 lapot sütök belőle.
A krémhez először elkészítem a karamellt. A tubusos sűrített tejet egy befőttes üvegbe teszem és egy fazékba, vízbe állítva 3 órán át főzőm, amíg szép világosbarna karamell lesz belőle. Ezt érdemes egy nappal a sütés előtt elkészíteni és hűtőben pihentetni. A pudingporokat megfőzöm a tejjel és a cukorral. A vajat, vagy margarint kikeverem a porcukorral, hozzáadom a teljesen kihűlt pudingot, majd a belekeverem a karamellt és a darált diót is. A kész krémet is pihentettem a hűtőben. Ezután abban a tepsibe állítom össze, aminek hátán sültek a lapok. Egy lapot alulra teszek, megkenem krémmel, majd így folytatom mindegyikkel, a tetejére kém kerüljön. Megszórom a tetejét darált dióval. Így hagyom állni egy napig, addig megpuhul, akkor a széleit körben levágom, majd kockákra szeletelem.