Marlenka

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Barbus

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

5

Sütési / főzési idő (perc)

106

Nehézség

Haladó

Marlenka

Marlenka

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Tészta:
700 g liszt
300 g cukor
125 g vaj
3 evőkanál kakaó (nem cukrozott)
3 evőkanál méz
1 evőkanál szódabikarbóna
2 db tojás
1 kiskanál ecet
Krém:
1 nagy konzerv sűrített tej kb. 400 g
2 csomag vaníliás pudingpor
6 dl tej
250 g vaj (szigorúan vaj nem margarin)
kakaópor a tetejére

*

Elkészítés:

A sűrített tejet dobozostól forrásban lévő vízbe rakjuk 1 órára, hogy sűrűsödjön. A tésztához való mézet és vajat felolvasztjuk, összedolgozzuk és gyúrjuk az összes tésztához való alapanyagot, majda gombócot 6 egyenlő részre osztjuk (én csak 5 lapot sütöttem belőle). Kinyújtjuk majd sütőpapírra rakjuk és a tepsi hátulján egyesével 6-6 perc alatt előmelegített sütőben megsütjük. A krémhez elkészítjük a pudingot (a tasak hátulján található leírás szerint) 6 dl tej felhasználásával. A kihűtött sűrített tejet a pudingot és a vajat géppel összekeverjük. Fogjuk meg az első megsült lapot, megkenjük majd rárakjuk a következőt és így tovább. A tetejét is megkenjük, majd rászitáljuk a kakaóport. Lefedve 1-2 napra állni hagyjuk hogy jól összepuhuljon.
Sütési hőfok: 175 °C – légkeverés.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Marlenka