Marlenka

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Etelka

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Nehéz

Marlenka

Recept leírás:

Hozzávalók:

70 dkg liszt
30 dkg cukor
12,5 dkg vaj
3 evőkanál kakaó
3 evőkanál méz
1 evőkanál szódabikarbóna
2 db tojás
1 kávés kanál ecet
Kb. fél dl tej
Krémhez:
1 nagy konzerv sűrített tej kb 400 g
2 cs vaníliás pudingpor
1 l tej
25 dkg vaj (szigorúan vaj, nem margarin)
Kakaópor a tetejére

*

Elkészítés:

Elkészítés: A sűrített tejet dobozostól forrásban lévő vízbe rakjuk 1 órára, hogy sűrűsödjön.
A tésztához való mézet és vajat felolvasztjuk, összedolgozzuk, és gyúrjuk az összes tésztához való alapanyagot, majd a gombócot 6 egyenlő részre osztjuk.
Kinyújtjuk, majd sütőpapírra rakjuk, és a tepsi hátlapján egyesével 6-6 perc alatt előmelegített, 175 fokos sütőben megsütjük.
A krémhez elkészítjük a pudingot (a tasak hátulján található leírás szerint).
6 dl-1 l tej felhasználásával, de minél több a krém annál jobb!
A kihűtött sűrített tejet, a pudingot és a vajat géppel összekeverjük, ha kevésnek találjuk a tölteléket, akkor kevés tejjel lehet növelni a mennyiséget.
(A mennyiség és állag az alapanyagok típusától függ, így lehet, hogy kell egy kicsit játszani a tej mennyiségével.
) Fogjuk az első megsült lapot, megkenjük, majd rárakjuk a következőt, és így tovább.
A tetejét is megkenjük, majd rászitáljuk a kakaóport.
Lefedve 1-2 napra állni hagyjuk, hogy jól összepuhuljon.
Sütési hőfok: 175°C

Marlenka

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Marlenka

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!