Hozzávalók:
10 tojás
10 ek kristálycukor
1 vanília cukor
100 gr étcsokoládé
2 ek kakaópor
250 gr vaj
Babapiskóta vagy petit keksz
Langyos tej
*
Elkészítés:
A tojásokat külön választom,majd a tojássárgákat a 8 ek cukorral,vanília cukorral,kakaóval és az étcsokoládéval vízgőz felett összefőzőm kb 5 percig.Félreteszem hűlni.Egy közepes tortaformát ,langyos tejbe mártott babapiskótával kibéleltem-oldalát is,de az oldalán levő piskótákat nem kell tejbe mártani.A kihűlt csokoládékrémbe beledarabolom a szobahőmérsékletű vajat,majd kézi mixszerrel jól összedolgozom.A tojásfehérjéket a 2 ek cukorral kemény habbá verem,majd apránként belekeverem a csokoládékrémbe.A krémet a tortaformába öntöm a babpiskótás alapra.A tortát 1 éjszakára betettem a fagyasztóba.Másnap tejszínhabbal és eperrel díszítettem.