Hozzávalók:
1kg marhalapocka,2db nagy fej vöröshagyma és 1 fej lilahagyma,1db zöldpaprika,1 tkanál paradicsompüré,2ev.kanál zsír,vagy 1dl olaj,pirospaprika,só bors,majoranna,2 gerezd fokhagyma,késhegynyi örölt kömény,só izlés szerint.
Füszerek: Toldi füszer termékek.www.toldifuszer.hu
*
Elkészítés:
A marhahúst alaposan megmossuk ,több vizben,lecsepegtetjük,felkockázzuk és besózzuk egy félórára,addig a két fej vöröshagymát apróra vágjuk és a megforrósitott zsíradékban megdinszteljük,pirospaprikát adunk hozzá,1dl vizzel felöntjük és beletesszük a húst,sózzuk,örölt borssal ,majorannával,köménnyel megszórjuk és beledobjuk a két gerezd fokhagymát, lassú tűzön elkezdjük főzni.Egy óra múlva beletesszük a karikára vágott lilahagymát ,a paradicsompürét és a feldarabolt zöldpaprikát.Ez nagyon szépen besűríti a pörköltünket és vastag finom szaftot ad.Utánna ízesítünk,ha kell és még egy órát lassan főzzük.Nokedlival tálaljuk.