Hozzávalók:
5 kg marhalábszár felkockázva
1 kg vöröshagyma apróra vágva
5 gerezd fokhagyma
20 dkg füstölt szalonna
1 kis kanál örölt kömény
60 dkg. zöldpaprika
1 db csípős paprika
30 dkg paradicsom
só
4 ek őrölt pirospaprika
2 dl száraz vörösbo
*
Elkészítés:
A szalonnát felcsíkoztam, majd zsírjára pirítottam.
A sült szalonnát kivettem, és a zsírhoz hozzáadtam a darabolt hagymát, és a szétnyomott fokhagymát.
Kicsit dinszteltem, majd hozzáadtam a köménymagot, amit kicsit kipattogtattam.
A kockázott marhalábszárat is beletettem, valamint a felkarikázott paprikának felét, és a paradicsomokat egészben úgy, hogy a csumáját kivágtam, és kereszt alakban bevágtam.
A húst kicsit pirítottam addig, míg ki nem fehéredett.
Kevés vizet öntöttem alá (nehogy odakapja) és többszöri keverés mellett megvártam, amíg levet ereszt, majd megsóztam és hozzá öntöttem a vörösbort.
A bográcsba került a felkarikázott paprika másik fele, és az erős paprika is félbe vágva.
Ezután 3 órán át főtt, a bográcsot időnként megforgatva, és az elfőtt lét időnként pótolva.
Mikor már majdnem megfőtt, kozzákevertem a paprikát.
.
Rövid rotyogtatás után kész volt a pörkölt.