Marhalábszár pörkölt bográcsban

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

180

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

5 kg marhalábszár felkockázva
1,5 kg vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
20 dkg füstölt szalonna
1 kk köménymag
60 dkg zöldpaprika
1 db csípős paprika
30 dkg paradicsom

3 ek őrölt pirospaprika
2 dl száraz vörösbor

*

Elkészítés:

A szalonnát felcsíkoztam, majd zsírjára pirítottam.
A sült szalonnát kivettem, a zsírhoz hozzáadtam a kockákra vágott hagymát, és a szétnyomott fokhagymát.
Kicsit dinszteltem, majd hozzáadtam a köménymagot, amit kipattogtattam ( megpirítottam ).
A kockázott marhalábszárat is beletettem, valamint a felkarikázott paprikának a felét, és a paradicsomokat egészben úgy, hogy a csumáját kivágtam, és kereszt alakban bevágtam.
Később a paradicsomok héját le tudtam húzni, azt eltávolítottam a bográcsból.
A húst kicsit pirítottam addig, míg ki nem fehéredett.
Felöntöttem annyi vízzel, hogy éppen ne lepje el, majd megsóztam.
A bográcsba került a felkarikázott paprika másik fele, és az erős paprika is félbe vágva.
Ezután két órán át főtt, a bográcsot időnként megforgatva, és az elfőtt levet időnként pótolva.
Mikor úgy éreztem megfőtt, a paprikát csomómentesre kevertem vörösborban, és hozzáöntöttem a bogrács tartalmához.
Rövid rotyogtatás után a pörkölt elkészült