Hozzávalók:
Hozzávalók:
1ek zsír,2dl tejföl, 2 db sárgarépa, 1 db petrezselyemgyökér, 1 db vöröshagyma,30 dkg zöldbab, 1 db babérlevél, 4 gerezd fokhagyma, 2 db burgonya, 50 dkg sertéshús, 1 ek liszt, csipet őrölt kömény, 1 tk fűszerpaprika, só, bors, 1 marha húsleveskocka, ízlés szerint.
*
Elkészítés:
Elkészítés
Elkészítés: 50 dkg marhalábszárat vagy –lapocka, megmosunk és kockára vágunk. 1 nagy fej vöröshagymát felaprítunk, és 0,5 dl felforrósított olaj és 1 evőkanál zsír keverékén megpirítjuk, majd levesszük a tűzről, belekeverjük a húst és 1 kiskanál pirospaprikát. Visszatesszük, lepirítjuk és fűszerezzük ( 2 babérlevél, fél-fél kiskanál köménymag és őrölt bors, 2 csapott kiskanál só és 2 gerezd zúzott fokhagyma.)
Ezután felöntjük 2 dl vízzel, és pároljuk lassú tűzön 40-50 percig. Majd hozzáteszünk még 2,5 liter vizet, 30 dkg zöldbabot (15-15 dkg sárga- és
zöldhüvelyű is lehet, előfőzött, fagyasztott ) és 30 dkg apró kockákra vágott burgonyát.
Mikor megfőtt a zöldbab és a burgonya, elkészítjük a habarást. 1 nagy pohár tejfölt elkeverünk 2 evőkanál liszttel, felengedjük egy kevés levessel, simára keverjük, és ezt öntjük a leveshez, szűrőn keresztül. Még 3-4 percig forraljuk, majd tálaljuk.