Hozzávalók:
marhacomb: 400 g
marhalábszár csont: 500 g
vegyes zöldség: 400 g
vöröshagyma: 1 fej
fokhagyma: 4 gerezd
só: ízlés szerint
egész bors: ízlés szerint
petrezselyem zöld: ízlés szerint
vegyes fűszer: ízlés szerint
palacsinta tészta: 20 dkg
*
Elkészítés:
Marhahúst és a csontot leforrázzuk, majd hideg vízbe feltesszük főzni. Ha felforrt habját eltávolítjuk.
Ízesítjük a fűszerekkel, 3-4 órahosszat főzzük a hús puha akkor jó. Ha elkészültünk, kivesszük a húst, csontot, és a zöldségeket. A marhahúst csíkokra szeleteljük. A levest sűrű szitán átszűrjük.
Fűszeres tészta:
Sűrű palacsinta tésztát készítünk, apróra vágott petrezselyem zölddel, fehér borssal ízesítjük.
Megsütjük, ha kihűlt feltekerjük.
Tálalásnál vékony kis karikákra vágjuk, és levesbetétként adjuk.
Tálaláskor a vegyes zöldséget külön tányérba helyezzük.