Marhahúsleves eperlevéllel

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

260

Nehézség

Könnyű

Marhahúsleves eperlevéllel

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1 kg csontos marhalábszár
2 nagy sárgarépa
4 petrezselyemgyökér
1 zellergumó
1 karalábé
1 cikk kelkáposzta
1 krumpli
1 paprika
1 paradicsom
1 hagyma
2-3 cikk fokhagyma
zeller és petrezselyemzöld

szemes bors
ételízesítő
gyömbér
szerecsendió
20 dkg Soós eperlevél tészta

*

Elkészítés:

A húst alapos mosás után hideg vízben, nagy lángra  felteszem főni, amikor feljön a hab, lehabozom. Belerakom a zöldségeket, mindent  egyben, nem darabolom fel, mert a marhahús sokáig fő. Fél óra múlva beleteszem a fűszereket, addig szedegetem róla a még feljövő habot, azután gyöngyözve főzöm, kb 4-4,5 órán át. Amikor kész hagyom leszállni, a majd a szép tiszta levest a kifőtt tésztára szedem. A leves után másodikként esszük a főtt húst, különféle mártásokat lehet hozzá készíteni. A csontban lévő velőt pirítós kenyérrel esszük meg.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Marhahúsleves eperlevéllel