Hozzávalók:
1 kg csontos marhalábszár
2 nagy sárgarépa
4 petrezselyemgyökér
1 zellergumó
1 karalábé
1 cikk kelkáposzta
1 krumpli
1 paprika
1 paradicsom
1 hagyma
2-3 cikk fokhagyma
zeller és petrezselyemzöld
só
szemes bors
ételízesítő
gyömbér
szerecsendió
20 dkg Soós eperlevél tészta
*
Elkészítés:
A húst alapos mosás után hideg vízben, nagy lángra felteszem főni, amikor feljön a hab, lehabozom. Belerakom a zöldségeket, mindent egyben, nem darabolom fel, mert a marhahús sokáig fő. Fél óra múlva beleteszem a fűszereket, addig szedegetem róla a még feljövő habot, azután gyöngyözve főzöm, kb 4-4,5 órán át. Amikor kész hagyom leszállni, a majd a szép tiszta levest a kifőtt tésztára szedem. A leves után másodikként esszük a főtt húst, különféle mártásokat lehet hozzá készíteni. A csontban lévő velőt pirítós kenyérrel esszük meg.