Hozzávalók:
40 dkg ritka csont
60dkg marha hús
4 db sárgarépa
2 db petrezselyemgyökér
1 db hagyma
fél zellergyökér
1db paprika
1 db paradicsom
1 szelet karalábé
2 db krumpli
petrezselyem és zeller zöldje
10 szem bors
só
ételizesitő
*
Elkészítés:
A húst és a csontot, 4 l hideg vízben felteszem főni lassú tüzön épp csak forrjon. A habot a tetejéről szűrővel leszedegetem. Mikor már nem habzik, beállítom úgy a tüzet, hogy a leves épp csak gyöngyözzön. Fedőt nem teszek rá, végig fedő nélkül főzöm.
Beleteszem a hozzávalókat és kb 1 órát főzöm(mig a hús megfő) Kikapcsolom a tüzet kiszedem a húst és a zöldségeket a levest még hagyom egy kicsit hogy ülepedjen és azután leszüröm .
A levestésztát külön kifőzöm vizben.
A főtt zöldségekkel tésztával és a főtthússal tálalom,
Tetejére friss petrzselyemzöldet szórok.