Hozzávalók:
60 dkg  marhahús
40 dkg ritka csont
4 db  sárgarépa
2 db petrezselyemgyökér
1  db hagyma
fél zellergyökér
1db paprika
1 dbparadicsom
1 szelet karalábé
2 db krumpli
petrezselyem és zeller zöldje
10 szem feketebors
só ,ételizesitő
Levesbetétnek:
Grizgaluska vagy tészta
*
Elkészítés:
A húst és a csontot,  kb, 4 l hideg vízben felteszem főni lassú tüzön épp csak forrjon. A  habot  a tetejéről szűrővel leszedegetem. Mikor már nem habzik, beállítom  úgy a tüzet, hogy a leves épp csak gyöngyözzön. Fedőt nem teszek rá, végig fedő nélkül főzöm.
Beleteszem a hozzávalókat és kb 1 órát főzöm(mig a hús megfő) Kikapcsolom a tüzet kiszedem a húst és a zöldségeket a levest még hagyom egy kicsit hogy ülepedjen és azután leszüröm . A levestésztát külön kifőzöm vizben.
A főtt zöldségekkel tésztával és a főtthússal tálalom,Tetejére friss petrzselyemzöldet szórok.
				
															

