Marhahúsleves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Marhahúsleves

Marhahúsleves

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

60 dkg  marhahús
40 dkg ritka csont
4 db  sárgarépa
2 db petrezselyemgyökér
1  db hagyma
fél zellergyökér
1db paprika
1 dbparadicsom
1 szelet karalábé
2 db krumpli
petrezselyem és zeller zöldje
10 szem feketebors
só ,ételizesitő
Levesbetétnek:
Grizgaluska vagy tészta

*

Elkészítés:

A húst és a csontot,  kb, 4 l hideg vízben felteszem főni lassú tüzön épp csak forrjon. A  habot  a tetejéről szűrővel leszedegetem. Mikor már nem habzik, beállítom  úgy a tüzet, hogy a leves épp csak gyöngyözzön. Fedőt nem teszek rá, végig fedő nélkül főzöm.
Beleteszem a hozzávalókat és kb 1 órát főzöm(mig a hús megfő) Kikapcsolom a tüzet kiszedem a húst és a zöldségeket a levest még hagyom egy kicsit hogy ülepedjen és azután leszüröm . A levestésztát külön kifőzöm vizben.
A főtt zöldségekkel tésztával és a főtthússal tálalom,Tetejére friss petrzselyemzöldet szórok.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Marhahúsleves