Marhahús leves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kormi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

120

Nehézség

Könnyű

Marhahús leves

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg marhalábszár levescsont
50 dkg vegyes zöldség, (sárgarépa, petrezselyemgyökér, karalábé, zeller, egy cikk kelkáposzta, paradicsom, zöldpaprika, hagyma, egy egész hámozott burgonya, só, bors, mokkáskanál kömény, körömnyi babérlevél.

*

Elkészítés:

A megtisztított húst és csontot 3 l hidegvízben a fűszerekkel együtt feltesszük főzni.
Amikor a hús félig megfőtt beletesszük a zöldségeket.
Lassú tűzön főzzük, amíg a hús megpuhul.
Metélt tésztával t.
.
.
álaljuk.
A húslevesből a húst kiszedjük, felszeleteljük és gyümölcsmártást és főtt burgonyát adunk mellé.
Gyümölcsmártás A gyümölcsöt megtisztítva annyi vízzel tesszük fel főzni, hogy a gyümölcsöt ellepje.
Ízlés szerin cukrozzuk.
1 dl tejfölt elkeverünk egy evőkanál liszttel és besűrítjük vele a megfőtt gyümölcsöt.

Marhahús leves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Marhahús leves