Hozzávalók:
1 kg marhalábszár levescsont
50 dkg vegyes zöldség, (sárgarépa, petrezselyemgyökér, karalábé, zeller, egy cikk kelkáposzta, paradicsom, zöldpaprika, hagyma, egy egész hámozott burgonya, só, bors, mokkáskanál kömény, körömnyi babérlevél.
*
Elkészítés:
A megtisztított húst és csontot 3 l hidegvízben a fűszerekkel együtt feltesszük főzni.
Amikor a hús félig megfőtt beletesszük a zöldségeket.
Lassú tűzön főzzük, amíg a hús megpuhul.
Metélt tésztával t.
.
.
álaljuk.
A húslevesből a húst kiszedjük, felszeleteljük és gyümölcsmártást és főtt burgonyát adunk mellé.
Gyümölcsmártás A gyümölcsöt megtisztítva annyi vízzel tesszük fel főzni, hogy a gyümölcsöt ellepje.
Ízlés szerin cukrozzuk.
1 dl tejfölt elkeverünk egy evőkanál liszttel és besűrítjük vele a megfőtt gyümölcsöt.