Hozzávalók:
Hozzávalók (4 személyre):
4 szelet marhasteak
2 db piros kaliforniai paprika
2 fej vöröshagyma
3 ek szójaszósz
6 ek olaj
2 kk cukor
1-2 kk erős paprika
só, bors
1-1,5 dl víz
Körethez:
500 g rizs
250 g csiperkegomba
*
Elkészítés:
Daraboljuk a húst vékony csíkokra. Vágjuk vékony szeletekre a paprikát és a hagymát. Öntsünk 2 ek olajat egy serpenyőbe vagy wokba. és nagy lángon forrósítsuk fel. Tegyük bele a hús és a hagyma felét. Addig süssük, amíg a húsdarabok elválnak egymástól. Öntsük bele a másik adagot is. Ha kell, adjunk még hozzá olajat. Húzzuk le a tűzről a belül még véres húst. Szedjük ki egy tálba. Töröljük ki papírtörlővel a serpenyőt és a maradék olajat is forrósítsuk fel benne, majd adjuk hozzá a paprikát és a maradék hagymát. 1-2 percig pirítsuk élénk lángon. Adjuk hozzá a húst, állandó kevergetés mellett pirítsuk tovább. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, majd öntsük fel a vízzel. Főzzük még 5 percig, majd forrón tálaljuk gombás párolt rizzsel.