Marha gulyásleves kuktában

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

viki

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

10

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

120

Nehézség

Nehéz

Marha gulyásleves kuktában

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók
Marha gulyásleves kuktában:
1 kg marhalábszár
1 nagy fej vöröshagyma
2 evőkanál étolaj
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál fűszerpaprika
1kisebb karalábé, kisebb zelert
só,  vegeta, feketebors (őrölt)
2 db babérlevél (friss, vagy szárított)
2 db sárgarépa (nyers, megpucolt)
1 db petrezselyemgyökér – fehérrépa (nagyobb)
6 db burgonya
fél fél tubus gulyás krém csipösböl is nem csipösböl is
2 L víz
reszelt tészta:
5 evökanálnyit liszt
1 db tojás
csipetnyi só

*

Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a fokhagymát is kisebb darabokra vágom, A húst alaposan megmossuk, összedaraboljuk (én kisebb kockákra szoktam így hamarabb fő meg a hús). a hagymát  üvegesre párolunk,  pici olajjal. hozzáadom a fokhagymát is. Ehhez adjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. a zöldségeket is bele rakom a  karalábét megpuclom es egészbe bele rakom az ize miatt ,egy kis zellert is megpucolom és bele rakom ezt is egyben az ize miatt.A sárga répát is megpucolom és karikára vágom és az olajba rakom öket hogy kicsit piritsam öket. Ekkor hozzáadjuk az őrölt feketeborsot és a sót a vegetát a a babéllevelet és a gulyáskrémet  nyomunk bele.  Adunk hozzá kb. fél liter vizet. Lezárom a kuktát és fözöm a levest. Míg fő addig megtisztítjuk  a burgonyát kockákra vágjuk. Ha már a huis lassan kezd megpuhulni akor bele rakom a kockára vágott krumpit bele rakom és fözöm. El is készült az isteni marhagulyás! 😉
Reszelt tésztaelkészitése: a liszet egy tálba rakom bele ütöm a tojást megsózóm és összegyurom ha kevés a liszt adok még hozzá hogy kemény legyen ha kemény akkor lereszelem reszelön es a levesbe rakom és megfözöm még igy tálalom

Marha gulyásleves kuktában

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Marha gulyásleves kuktában

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!