Hozzávalók:
1/2 l langyos víz
1 tk cukor
3 tk só
1 ek olaj
80 dkg sima liszt
1,5 csomag por élesztő
5 ek krumplipehely
*
Elkészítés:
1. Mindent beleteszek a gépbe,alulra kerülnek a folyadékok. A folyadékba a só és a liszt tetejére a cukor. A gép 20 percig dagaszt, majd kelesztőtálba teszem a tésztát és 30 percig kelesztem.
2. Gyengén lisztezett felületen átgyúrom, megformázom és sütőpapírral bélelt kacsasütő jénaiba teszem, és duplájára kelesztem.
3. A sütőt előmelegítem 230 C°-a, a jénai fedelét belülről bespriccelem jól vízzel, a kenyeret 3 – rom helyen bevágom. Fedővel együtt 50 percig és még fedő nélkül 10 percig azaz a szép szín eléréséig sütöm.
4. Rácsra teszem kihűlni, és 3 x 4x lespriccelem vízzel. (virágpermetezővel)
5. Kicserepesedik a kenyér és közben jól elbeszélgetünk. (ropogva hűl a kenyér).


