Hozzávalók:
30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 tk sütőpor
1 citrom reszelt héja
A töltéshez:
Baracklekvár
25 dkg marcipán
*
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk.
Folpacba csomagoljuk.
1 órára hűtőbe tesszük.
2 mm-re nyújtjuk.
Majd kiszúrjuk.
170 fokon 6- 7 perc alatt világosra sütöttem.
A marcipánt porcukorral hintett deszkán 2 mm-re nyújtjuk, ugyanakkora szaggatóval kiszúrjuk, mint a linzer karikákat.
Összeállítás: Egy linzert vékonyan megkenjük lekvárral.
Erre teszünk egy marcipán karikát.
Ezt is megkenjük lekvárral, majd rátesszük a linzer karikát.
Ízlés szerint bele mártjuk olvasztott csokoládéba.
.