Hozzávalók:
Kalács tészta: 0.5 liter
Töltelék: kakaópor,cukor,fél üveg meggy befőtt,10dkg marcipán.
*
Elkészítés:
Nem szoktam recepteket írni…de megpróbálom:)
A hozzávalókból a szokásos módón kelt tésztát készítünk,reszelhetünk bele citromhéjat is,attól még finomabb,sajnos nekem most nem volt itthon.
Amikor a tészta meg kelt,egyszerűen kinyújtottam mint a diós-mákos bejglinek valót,megszórtam cukrozott kakaóporral,a közepébe bele reszeltem a 10deka marcipánt,és a szélébe raktam egymás mellé 2sor kimagozozz meggy befőtet,és így a meggyes széléről kezdtem el feltekerni!Ebből az adag tésztából szerintem lehet akár 2-3rudat is csinálni,ezt pontosan nem tudom leírni,mert én sok tésztát gyúrtam,ezt a rudat csak kisérlet képpen tölttötem meg így,de ISTENI FINOM LETT!!!!