Marcipános csokitorta (GM, LM)

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Melinda

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

10

Előkészítési idő (perc)

120

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Haladó

Marcipános csokitorta (GM, LM)

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók (16 cm-es 10-14 szeletes torta – elég magas, ezért bátran lehet 10-14 szeletet vágni):
Két darab 16 cm-es tortalap készült. Külön 3-3 tojásból és egyikbe a kakaó került, így lett egy klasszikus, világos és egy kakaós tortalap. A lapokat kettévágtam, 4 lapom lett.
Tejcsokoládé-habhoz: 250 g tejcsokoládé+ 130 ml tejszín
Étcsokoládékrémhez: 250 g étcsokoládé+ 50 g tejcsokoládé és 280 ml tejszín
3 db 16 cm-es marcipánkoronghoz 300 g marcipán,
házi baracklekvár a rétegek közé (több mint fél üveg fogyott el)

*

Elkészítés:

A tortalapok elkészítése: A sütőt elő melegítjük 160 fokra.
A tortaformát kibéleljük sütőpapirral.
A világos laphoz a tojásokat kettéválasztjuk.
A sárgájához adunk 3 evőkanál kristálycukrot.
A harmadik edénybe pedig kimérünk 3 evőkanál rizslisztet.
A fehérjét félkemény habbá verjük.
A sárgáját a cukorral szintén kihabositom, hogy szép világos színű legyen és krémes állagú.
Ekkor hozzáöntjük a fehérjehabhoz és elkeverjük.
2-3 részletben óvatosan hozzákeverjük a rizslisztet is.
A sütő papírral bélelt formába öntjük és az elő melegített sütőben szép aranybarnára sütjük.
A kakaós piskótát hasonlóan készítjük, de a liszthez keverünk 1, 5 evőkanál kakaóport, a tojások sárgáját ha kihabositottuk adjunk még hozzá 1 evőkanál vizet és 1 evőkanál olajat.
Ha nincs két 16 cm-es formánk, akkor előbb egyiket aztán másikat sütjük.
Ha kihűlt kettévágjuk.
A krémekhez külön edényben a tejszíneket forrásig melegítem, elzárom a tüzet, majd a csokikat hozzákeverem.
Homogénre keverem és nagyjából egy órára hűtőbe teszem.
Ha kezd összeállni akkor robotgéppel habosítom előbb a tej majd az étcsokisat is.
Összeállítom a tortát.
A kakaós tésztalapra kerül egy vékony réteg baracklekvár, rá a kinyújtott 16 cm-es marcipánréteg, majd a tejcsokoládéhab fele.
Következik a világos tésztalap rá baracklekvár, újabb marcipánkorong majd az étcsokis krém negyede.
Következik a második kakaós lap, rá baracklekvár, az utolsó marcipánkorong és a maradék tejcsokoládéhab.
Végül lezárom az utolsó tortalappal és vékonyan megkenem a torta tetejét és oldalát is a maradék étcsokoládékrémmel.

Marcipános csokitorta (GM, LM)

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Marcipános csokitorta (GM, LM)

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!