Marbon Piskotaszem

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Marbon Piskotaszem

Recept leírás:

Hozzávalók:

Keksz masszához:
30 deka darált keksz,
20 deka porcukor,
2 evőkanálnyi kakaópor,
1 friss főtt kávé
Piskota tésztához:
6 tojás sárgája+6 evőkanálnyi hideg víz
6 tojásfehérje+6 evőkanálnyi hideg víz
20 dkg por cukor
30 deka liszt
1 teáskanálnyi szódabirkabóna
Pundighoz:
1 csomag vaniliapundig
450 ml tej
pici cukor

*

Elkészítés:

Se lágy, se kemény masszává dolgozzunk el 30 dkg darált kekszet, 20 dkg porcukrot, 2 evőkanál kakaóport, és egy kicsi frissen főtt kávét. A massza állaga kb. olyan legyen, mintha gyurma lenne. Folpack fóliából tépünk két darabot, leterítjük az asztalra. Ezekre a fóliákra kétfelé osztva rásimítjuk a keksz masszát. A méretük kb. 30×20 cm legyen. A massza tetejét kenjük be lekvárral. Ne legyen vastag a lekvár réteg ! Ezután 4,5 dl tejjel vaníliás pudingot főzünk. Kihűlés után a pudingot rákenjük a két darab keksz masszánkra, és feltekerjük. A fólia csak segítségnek kell, azt nem tekerjük bele a keksz belsejébe ! Az így kapott két tekercset tegyük be a hűtőszekrénybe. Vigyázzunk, hogy feltekeredve maradjon, ne veszítse el az alakját. Ezután normál vizes piskóta masszát keverünk. Béleljük ki a tepsinket sütőpapírral ! Erre öntsük a piskótatésztánk felét. Ekkor vegyük elő a hűtőből a két keksztekercsünket , óvatosan vegyük le róluk a folpack fóliát. Ezután fektessük bele a piskótamasszába a tekercseket. Majd a maradék piskótamasszát egyenletesen csorgassuk rá a tekercsekre. Ha véletlenül maradt a pudingból, akkor szórjunk bele egy kis kakaóport, hogy elszínezze a pudingot, és locsoljuk a piskóta tetejére, így tarkává tesszük a piskótánk tetejét. 170 fokon 25-30 percig süssük.Szükséges tűpróba

Marbon Piskotaszem

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Marbon Piskotaszem