Hozzávalók:
1 szál főzőkolbász, krumpliperec tészta maradék, olaj a sütéshez,ketchup, mustár
*
Elkészítés:
Krumpliperec tészta kb az 1 kg krumpliból fele tészta a hűtőben landolt, 9felé osztottam olajos tálcán és az előzőleg 9 felé vágott főzőkolbászt beirdalva megsütve belecsomagoltam és forró olajban kisütöttem!
Jó nagy gombócok lettek, viszon nagyon finomak.
A krumpliperec tészta hozzávalóit ismét leírom hátha valaki nem látta volna: Én 1kg krumplit meghámoztam, megmostam és sós vízben megfőztem, majd krumplinyomón átnyomtam és langyosra hűtöttem.
Hozzáadtam 5 db tojást 5 dk friss élesztőt amit kevés tejen fefuttatam és egy csapott teáskanálnyi sót.
Ebből a mennyiségből a felét krumpliperecnek megsütöttem a másik felét nylon zacskóban a hűtőben tároltam.