Maradék húsból fasirt

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

SkAndi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

maradék főtt hús
maradék kirántott hús
maradék csibehús a pörköltből
1 ek főtt burgonya
só, bors
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
A panírozáshoz:
zsemlemorzsa

*

Elkészítés:

Ledaráljuk a maradék húsokat a húsdarálón, majd a vöröshagymát is átnyomjuk rajta. A darált húshoz adjuk a lereszelt fokhagymát, a sót, a borsot, a burgonyát is. Ha nem állna össze a massza, egy nyers tojást is rakhatunk bele. Egy másik tálba öntjük a zsemlemorzsát, a masszából csipünk egy darabot, golyóvá formáljuk és meghempergetjük a zsemlemorzsában. Kezünkkel vagy egy sütőlapát segítségével akár húspogácsákat is süthetünk belőle. Egy serpenyőben bő olajat hevitünk, majd a forró olajban kisütjük mindkét oldalukat. Bármilyen köret jól illik hozzá.

Maradék húsból fasirt